Budynek mieszkalny wielorodzinny

INŻYNIERIA PROJEKT

Opis:

Faza projektu: koncepcja

Projekt:  2018r

Realizacja: w trakcie realizacji

 

Autorzy projektu:

mgr inż. arch. Alicja Bednarczyk-Strączkowska

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Zakres: koncepcja

Inwestor prywatny

Na działcę o znacznej różnicy terenu zaprojektowano budynki mieszkalne. Wykorzystano walory terenu tworząc ciekawą, nowoczesną architekurę oraz atrakcyjne otoczenie budynku. Schody terenowe, skarpy, murki oporowe spowodowały, że powstała przyjazna, oryginalna, zielona przestrzeń. 

projekt budynek mieszkalny

Elewację zaprojektowano w barwie białej z ciemnoszarymi dachami dwuspadowymi. Ciekawymi elementami są drewniane ściany chroniące klatkę schodową idealnie komponujące się z otaczającą zielenią 

projekt budynek mieszkalny

Wykorzystując różnicę terenu pod budynkami zaprojektowano garaże podziemne, zwiększając tym samym komfort zamieszkania. 

projekt budynek mieszkalny

Biała gładka ściana budynków została urozmaicona przez drewniany element chroniący klatkę schodową. 

projekt budynek mieszkalny

Przestronne drzwi i okna tarasowe powiększają optycznie przestrzeń mieszkalną. Cała bryła budynku nabiera lekkości i nowoczesnego charakteru. Salon otwiera się na duży balon. 

projekt budynek mieszkalny

Widok od strony garaży. 

projekt budynek mieszkalny

Oświetlenie zewnętrze zapewnia mieszkańcom poczucie bezpieczeństwa, komfortu i ułatwia poruszanie się. Dodatkowo spełnia funkcję dekoracyjną. 

projekt budynek mieszkalny

Oświetlenie budynku i strefy wejściowej. 

projekt budynek mieszkalny

Strefa wejściowa.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Czytaj więcej

Rozumiem